KVK (Győr) – összefoglaló


Tisztelt Kollégám!

Engedd meg, hogy összefoglaljam az október 26-án, Győrben tartott KVK történéseit. A résztvevő kollegáknak Balogh József (ÓE), Dékány Donát (BME) és dr. Seifert Tibor (ELTE) számolt be a Budapesti Kollégiumi Szövetség tevékenységéről. Kifejtették, hogy márciusban kezdték meg a munkájukat, és céljuk egy olyan munkaanyag elkészítése volt, amely biztosítja, hogy a jövőben a kollégiumok fontos szakmai, kulturális és pedagógiai szerepet töltsenek be a felsőoktatási intézmények életében, így azokat az intézményektől elidegeníteni nem tanácsos. A munkaanyagot az alábbi öt nagy budapesti felsőoktatási intézmény is támogatta rektori, kollégiumigazgatói és hallgatói vezetői szinten:

Budapesti Corvinus Egyetem,
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,
Eötvös Lóránd Tudományegyetem,
Óbudai Egyetem,
Semmelweis Egyetem.

A kitűzött célt elérték, a Parlament Oktatási Bizottságánál tett beszámolójukat követően a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Trefort-tervet jelenlegi formájában levette napirendjéről.

A munka azonban csak most kezdődik, ugyanis a szövetség további célja, hogy a hasonló értékeket valló intézményekkel karöltve országosan, közösen kidolgozzanak olyan rendeletjavaslatot, amely megfelelő helyén kezeli a felsőoktatási kollégiumokat. Ehhez kérik az intézmények segítségét: támogató nyilatkozatukkal csatlakozzanak a szövetség munkájához és vegyenek részt a következőkben a FEKOSZ által rendezett fórumokon a téma megvitatására.

Minden, a témához kapcsolódó anyag a FEKOSZ KVK honlapján megtalálható:
http://www.fekosz.hu/kvk

További információ Dékány Donáttól szerezhető:
Dékány Donát
e-mail: dekdon@sch.bme.hu
tel: (1) 463-1514
mobil: (30) 2610-269

Kollégista üdvözlettel:

Haraszti László
elnök
FEKOSZ

Megjegyzés hozzáfűzése