„Segíts, hogy segíthessünk!” – Adománygyűjtési program


Szervezetünk kezdeményezése jóvoltából második alkalommal került megrendezésre a Böjte Csaba nevéhez fűződő tavaszi adománygyűjtési programunk, mely idén is szorosan kapcsolódott a kollégiumi kiköltözés időszakához.

A ferences rendi szerzetes által létrehozott és működtetett Gyermek Jézus Otthon szegénysorú gyermekeit július 11-én leptük meg Székelyhídon. Az egyetemisták és kollégisták gyűjtött adományokat személyesen adta át a FEKOSZ főszervező csapata és néhány segítője. A jótékony megmozdulás a Dunántúl és a Tiszántúl hallgatóságát is egyaránt megszólította, hiszen fontos, hogy segítségükkel támogassák az országhatáron kívül élő nehézsorsú és nélkülöző magyar gyermekeket.

 A kezdeményezésben a debreceni, gödöllői, győri, keszthelyi és veszprémi egyetem hallgatói és kollégiumi lakói vettek részt és követték eseményünket három hónapon keresztül. Nekik ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg segítséget, hiszen a gyerekekhez olyan alapvető adományok kerültek, amelyek fejlődésük érdekében nélkülözhetetlenek.

Az idei évben a gyűjtési időszak április 3. és június 30. közé esett. A tavalyi évek tapasztalatai alapján márciusban úgy döntött a Szövetség, hogy a 2017-es évben egy hónappal előrébb hozza az esemény kezdetét a hozzájárulások számának növelése érdekében.

Az összegyűlt adományok között rengeteg ruhanemű, tartós élelmiszer, fertőtlenítő- és tisztítószer, valamint fejlesztő füzetek, könyvek és játékok voltak, melyek jelentős támogatást nyújtanak a gyermekek mindennapjaihoz. Ezeken a hagyományosnak számító ajándékokon kívül nagy meglepetésünkre egy mikrohullámú sütő is volt.

A korábbi évhez hasonlóan a résztvevő kollégiumoknak 1-1 kapcsolattartót kellett biztosítaniuk, akik felelősek voltak azért, hogy a hozzájuk beérkező adományokat összegyűjtsék, átválogassák. Az elmúlt két évben a programért felelős főszervező és kapcsolattartó Sidlóczki Fanny Dóra volt, aki a Debreceni Egyetem Kollégiumai mellett az ország többi kollégiumával is folyamatosan kapcsolatban állt.
Nagy örömet jelent számunkra, hogy az előző évhez képest sikerült új kollégiumokkal bővíteni partnereink listáját. A Gyermekotthonnal összekötő kapcsolattartónk minden évben Császárné Klári volt, akinek köszönjük közreműködését, valamint a kiszállítással kapcsolatos segítségét.

Az otthonban harminc különböző korosztályú gyermek él összetartó, családi körülmények között, akiknek nagy segítséget jelentenek a különböző felajánlások. Az itt élő fiatalok szegénysorú szülőktől származó vagy széthullott, problémákkal küzdő családok gyermekei. Gondozásukat és taníttatásukat Galamb Erzsébet és férje segìti hosszú évek óta, de rengeteg hozzájárulást kapnak Csaba Testvértől és a különböző civil szervezetektől is.

A diákság nagy érdeklődésének köszönhetően a gyűjtés évről évre népszerűbbnek bizonyul. Célunk, hogy a következő pár évben minél több kollégium csatlakozzon a programhoz egy nagyobb volumenű gyűjtés megvalósításához. Továbbá, hogy az idő előrehaladtával egy gyűjtési program során egyszerre több Gyermekotthonhoz is tudjuk adományokat szállítani.

 

Megjegyzés hozzáfűzése