Kalandok az országos KÉK-en


Köszönjük szépen Kassa Zoltán beszámolóját a KÉK előadásunkról! 🌲🏕

“Február végét járva, a mai napon kicsit átfázva érkeztem a debreceni Kossuth Lajos Kollégiumokhoz. Amatőr túrázóként, alighanem először hallottam az Országos Kéktúra névre hallgató, Írott-kő és Hollóháza között húzódó, Magyarország északi tájain végighaladó összesen 1165 km hosszú túra vonalról.
A kollégium könyvtárában 19:00 órai kezdettel, Dr. Molnár Ernő, egy lelkes baráti összeverődésből szerveződött, azóta már sokat próbált (látott, kiállt) túra csapat egyik éllovasa tartott előadást és egyben élménybeszámolót az összegyűlt hallgatóságnak. A résztvevők másfél – két óra keretén belül megismerkedhettek a KÉKtúra rövid történetével, érintő pontjaival, útvonalával, melyet az előadó személyes élményei színesítettek az általuk bejárt szakaszról. Megtudhattunk, hogy néha megéri kitérőt tenni, hogy addig nem látott csodákat lássunk és a vetített diákból is látszott, mekkora élmény tud lenni, egy-egy bélyegző begyűjtése is. Nem utolsó sorban egy megtervezett útvonalon is elég demoralizáló tud lenni, egy várva várt „frissítőpont” hiánya, de annál nagyobb öröm, hogy ha egy helyi gazda vendégségbe fogad. Egy szó, mint száz, az útvonalat végigjárva a rendszeres sportoláson túl képet kaphatunk hazánk életéről, fejlődéséről, megismerhetjük mindennapjait, történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit.
Köszönöm, hogy részese lehettem egy ilyen remek, színes és egyben tájékoztató előadásnak!

Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége fényképe.


A KÉKtúrát pedig, ajánlom mindenki figyelmébe, aki nem riad vissza egy kis túrától és szeret a természetben sétálni, sokat! jó sokat!.
Egy jó csapat, kéktúra bélyegzőfüzet, tinta párna, hálózsák, jó idő… azt hiszem, itt elkezdve, lassan kész a nyári programtervünk! “
Debrecen, 2018.február 26. (Hétfő)

Megjegyzés hozzáfűzése