Tavaszi Északnyugat-magyarországi régiótalálkozó


2018. március negyedik hétvégéjén (03.23-24.) került megrendezésre az Északnyugat-dunántúli régiótalálkozó Győrben, a Széchenyi István Egyetem Multifunkciós Épületében, illetve Hegedűs Gyula kollégiumában.

A pénteki nap az egyetem két Formula Student csapatának, a SZEngine és az Arrabona Racing Team, valamint a Shell Eco marathon-on induló SZEngergy csapatok laborjainak bemutatásával kezdődött, amelyeknek a nemrég felépült Multifunkciós Épület ad otthont. Ezt követően bemutatásra került a Multifunkciós Épület szobái és a közösségi helységei. A délután a szakmai programokkal folytatódott.

A kerekasztal beszélgetés során Boda Attila lemondott az Északnyugat-dunántúli régióvezetői pozícióról, amelyre Haraszti Lászlót, a Pannon Egyetem kollégiumi vezetőjét javasolta. Haraszti Lászlót a FEKOSZ jelenlévő tagjai egyöntetűen támogatták. A beszélgetés során számos téma váltotta egymást, mint például a hazai egyetemeken tanuló Erasmus-os és Stipendium Hungaricum-os külföldi hallgatók integrációja, vagy éppen a „környezettel a közösségért” mozgalom ismertetése. Az estét egy vacsorával egybekötött kötetlen beszélgetés zárta.

A szombati napon egy városi körséta nyitotta meg a programok sorát, amelyet közösséget építő, kovácsoló LaserTag követett az egyetem szomszédságában található Püspökerdőben. Közös ebéddel zárult a FEKOSZ 2018-as tavaszi Északnyugat-magyarországi régiótalálkozó.

Megjegyzés hozzáfűzése