Átadtuk az adományokat!


Virág Enikő élménybeszámolóját olvashatjátok az adományok átadásáról.

“Nem is tudom hol kellene kezdenem, hiszen annyi minden történt ezen a három napon, amíg kicsiny kis csapatunk meglátogatta Romániát és az ott élő árvákat. (Hiszen utazásunk célja az adományok eljuttatása volt.)

Az első nap mindannyian izgatottan ültünk be az autóba, hogy egy röpke 9 órás utat tegyünk meg. Végül nyolc óra körül értünk az árvaházhoz, ahol kellemes fogadtatásban részesültünk. Miután az adományokat kipakoltuk, megvacsoráztunk.Az este folyamán lehetőségünk nyílt beszélgetni az ottani gyerekekkel, amikor is megtudhattunk néhány dolgot rólunk és családi háttereikről. Ezzel zárul az első napunk. 

A második napot kávéval indítottuk, hiszen az utazás fáradalmait nem sikerült kellően kipihennünk. Reggelinél padlizsánkrémet kóstolhattunk, bár ez szerintem csak számomra volt újdonság. Aznapra egy kis kirándulást terveztünk, szóval ellátogattunk a Gyilkos tóhoz, ahol ebédre ettünk miccset (mert abból sosem elég) majd a Békás szorost is megnéztük. Délután szentmisén vettünk részt. (Gyergyószárhegyen van egy olyan hagyomány miszerint az 50 éves lakosokat szentmisével és vacsorával ünneplik) Mindezek után visszatértünk az árvaházba ahol kaptunk vacsorát (a menü: hús leves és töltött káposzta) Az estét szintén a gyerekekkel töltöttük és együtt vártuk a csapat hiányzó tagjainak érkezését.
Az utolsó nap reggelén már mindenki egy asztalnál ült és különféle ételeket fogyasztott. (Utolsó reggelink: Ajvár, Padlizsánkrém, bundáskenyér, dzsem, sonka, kolbász) Evés után összepakoltuk a cuccainkat és még utoljára körbejártuk a házat és az udvart, majd a gyerekektől és a nevelőktől elbúcsúzva elindultunk haza. Útközben 2 megállónk volt, ebből az egyik ebédszünet Kolozsváron. Szerencsére ez az út problémamentesen zajlott, leszámítva a kisebb dugót, de azon már tényleg felesleges fennakadni. Este kilencre értünk haza, amit őszintén bevallom már vártam. Nagyon élveztem ezt a három napot de ahogy a mondás is tartja:,,mindenhol jó de a legjobb otthon” Remélem jövőre is részt vehetek mind a gyűjtésben mind az adományok eljuttatásában.”
Az utazásról szóló videót itt találjátok.Köszönjük mindenkinek, aki adományával hozzájárult e nemes ügyhöz! 

Megjegyzés hozzáfűzése