Magyar Fiatalokért díjátadó


Szervezetünket 2018.11.19-én, Budapesten Hegedűs Imre elnök úr képviselte a Magyar Fiatalokért díjátadón, amit második alkalommal rendeztek meg. Novák Katalin (Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára) arról beszélt, hogy fiatalokkal foglalkozni az egyik legszebb és legnehezebb feladat. Szép feladat, mert a fiatalokban ott van a jövő, hatni lehet az életük alakulására, ugyanakkor nehéz is, mert ez óriási felelősséget jelent, valamint a fiatalok kérdeznek, vitatkoznak és kritizálnak is.
A kormány célja, hogy minden segítséget megadjon azoknak a fiataloknak, akik Magyarországon szeretnének élni, dolgozni, családot alapítani. Ezért segítik az oktatást, a tehetségek kibontakoztatását, a fiatalok munkába állását és az otthonteremtést – sorolta az államtitkár.
Majd folytatta, hogy olyan fiatalokra van szükségünk, akik megállják a helyüket az életben a saját mércéjükhöz képest. Saját magukért és a közösség iránt is felelősséget vállaló fiatalokra van szükség.
A díjazottakat méltatva úgy fogalmazott, Halzl József egész élete magáért beszél és hitelessé teszi személyét, a Rákóczi Szövetségen keresztül sokat tett a határon túli magyarok önbecsüléséért, az anyaországban élőknek pedig tudást adott róluk. Ez nagyon fontos volt, mivel legalább egy generáció úgy nőtt fel, hogy nem tudta, a határon túl is élnek magyarok – jegyezte meg az államtitkár.
Rátgéber László élete is olyan mintát mutat, amelyen el kell gondolkodni, nyomdokain jó járni, át tudta adni a sport iránti szenvedélyt, és bebizonyította, hogy a sport nem csak a fizikumot erősíti, hanem a szellem és a jellem formálásához is hozzájárul – méltatta a másik díjazottat az államtitkár.
Gratulálunk a díjazottoknak ebben a formában is és további sok sikert kívánunk nekik az életük során!

Megjegyzés hozzáfűzése