Tudnivalók a jövendőbeli egyetemistáknak!


Tudnivalók jövendőbeli egyetemistáknak! 💡

1. Időpontok 📆

Nagyon fontos, hogy amint felvettek írd össze, vagy legalább tudatosítsd magadban, hogy mit, mikor, meddig kell leadnod. Ha gólyatáborba szeretnél jelentkezni, akkor a jelentkezést minél hamarabb intézd el, illetve ami még nagyon fontos a kollégiumi jelentkezés. 
Természetesen a legeslegfontosabb dátum, pedig a beiratkozásod ideje.

2. Papírok 📄

Az előző pontból fakad a következő, mégpedig a papírmunka. Mindenképp nézz utána, illetve olvasd el a kiküldött felvételi levelet, hogy milyen igazolásokat és dokumentumokat kell magaddal vinni. (Az okmányaid pedig mindig legyenek nálad, hidd el sokan pont ezt alap dolgot felejtik otthon.) Mindenképp figyelj oda, hogy esetleg postai úton vagy személyesen kell bevinni, esetleg aláírás szükséges e, stb..

3. Ne vessz el! 🥴

Felvettek, jöhet a gólyatábor és az eszeveszett egyetemi bulik! Ez mind szép és jó, de sok esetben a gólyatábor idején van a beiratkozás, így jobb az előző estét nem túlhúzni, illetve odafigyelni a szorgalmi időszakban is, hogy ne legyen nagy csalódás az első vizsgaidőszak.

4. Kérdezz! ⁉️

Merj kérdezni, ha esetleg nem vagy biztos valamiben. A legtöbb dolgot úgyis elmondják a beiratkozáskor, illetve a gólyatáborban, de előfordulhat, hogy az információrengeteg összezavar. Ez hidd el normális. Jegyzetelj akár, illetve bármi nem egyértelmű, kérj segítséget.

5. Élvezd ki minden percét! 🎉

Hamar eltelik az a 3,5,6 év, így az utolsó tanácsunk, hogy szerezz életre szóló barátokat és élményeket és élvezd ki minden percét az egyetemi éveidnek!

Megjegyzés hozzáfűzése