Szent István Campus Kollégiumok


Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u.1.

Férőhely: 1677 fő

A Gödöllői Kollégiumok a 2021. február 1-jén megalakult Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szent István Campusán helyezkedik el.

A Gödöllői Kollégiumok összekapcsolt épületkomplexum, ami többszintes egységekből áll. A különböző szinteken eltérő kialakítású és férőhelyű szobák vannak, annak érdekében, hogy a felmerülő igényeket a lehető legjobban ki tudjuk szolgálni. Többféle komfortfokozattal rendelkező lakóegységekkel várjuk leendő bentlakóinkat.
Minden épületben vannak közösségi terek, ahol lehetőség van beszélgetni, tanulni, kikapcsolódni. A kollégiumi konferenciatermekben rendszeresen megrendezésre kerülnek olyan programok, amelyeket a hallgatói körök szerveznek. Ide tartoznak az aktívan működő szakkollégiumok is, amelyek várják az új belépőket. Gyakran az egyetemtől független szervezetek is tartanak itt foglalkozásokat, előadásokat, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Jelenleg 7 kollégiumi épületből álló egység hivatott a diákok szálláslehetőségét megoldani.

A épület

A háromemeletes épület 2007-ben felújításon esett át, mely során 129 db kétágyas és 14 db háromágyas hallgatói szoba került kialakításra. A szobák mindegyikében található zuhanyzó, toalett, valamint hűtőszekrény. Főzésre a szintenként közös konyhákban van lehetőség. Közvetlen folyosói összeköttetésben van a B és D épületekkel. Több tanulószoba, az első emeleten pedig kávéautomata szolgálja a hallgatók kényelmét.

B épület

A négyemeletes épület 2007-ben felújításon esett át, mely során 115 db kétágyas, 8 db háromágyas és 2 db akadálymentesített egyágyas hallgatói szoba került kialakításra, valamint ebben az épületben kapott helyet 42 vendégszoba is. A szobák mindegyikében található zuhanyzó, toalett, valamint hűtőszekrény, némelyikhez tartozik erkély. Főzésre a szintenként közös konyhákban van lehetőség. Közvetlen folyosói összeköttetésben van az A, C és D épületekkel és lift üzemel benne.
Tanulószobák, mosókonyha, étterem, büfé, italautomata, edzőterem, valamint kültéri edzőpark szolgálja a hallgatók kényelmét. Az épület mellett és előtt ingyenes hallgatói személygépjármű parkoló és kerékpártároló található.
A B épület a kollégiumok főépülete, itt található a recepció, a kollégiumi igazgatóság, és rendezvénytermeink is.

C épület

A négyemeletes épületet a ’60-as években építették, azóta sajnos sok fejlesztésen nem esett át. Jelenleg a férfi és a női vizesblokkok, illetve a fürdőhelyiségek vannak felújítás alatt. Összesen 141 db háromágyas, erkélyes hallgatói szobával rendelkezik, melyek kézmosóval felszereltek. A közös zuhanyzók és toalettek szintenként a folyosón találhatóak, ahogy a konyhák és a tanulószobák is. A földszinten két mosókonyha áll rendelkezésre. Közvetlen folyosói összeköttetésben áll a B épülettel. Az épület körül több helyen is található hallgatói parkoló.

D épület

A háromemeletes épület 2006-ban épült, mely során 21 db 2×2 ágyas és 17 db 2×1 ágyas hallgatói apartman-jellegű szoba került kialakításra. Mindegyik szoba 2 hálószobából, egy főzőfülkéből (hűtővel és főzőlappal), egy zuhanyzóból és egy toalettből áll. Az épületben lift működik, és közvetlen folyosói összeköttetésben áll a B és az F épületekkel. Több tanulószoba és mosókonyha szolgálja a hallgatói komfortot. Itt kapott helyet az imaszoba is. Az épület mögött hallgatói parkoló található.

E épület – szobák

A 2006-ban épült épület két részre oszlik. A földszinten, mely közvetlen folyosói kapcsolatban áll az F épülettel 37 db kétágyas hallgatói szoba található, melyek saját főzőfülkével, zuhanyzóval és toalettel rendelkeznek.

E épület – apartmanok

A 2006-ban épült E épületre lett felhúzva 14 darab 8 fős, kétszintes apartman, melyek mindegyike külön külső bejárattal rendelkezik. Ezekben 8 db hálószoba, 2 db zuhanyzó és egy konyha található. Az épület körül hallgatói parkoló található.

F épület

A háromemeletes épület 2006-ban épült, mely során 30 db kétágyas és 27 db négyágyas hallgatói szoba került kialakításra. Mindegyik szoba egy hálószobából, egy főzőfülkéből (hűtővel és főzőlappal), egy zuhanyzóból és egy toalettből áll. Az épületben lift működik, és közvetlen folyosói összeköttetésben áll a D és az E épületekkel. Több tanulószoba és mosókonyha szolgálja a hallgatói komfortot.

G épület

Cím: 2100 Gödöllő, Állomás tér 4.

A négyemeletes épületet a ’60-as években építették, azóta sajnos sok fejlesztésen nem esett át. Összesen 48 db kétágyas, zuhanyzóval felszerelt szoba található benne és 8 db háromágyas hallgatói szoba, melyekben konyhasarok és toalett is található. A közös toalettek szintenként a folyosón találhatóak, ahogy a konyhák is. A földszinten mosókonyha és közösségi helyiség áll rendelkezésre, az első emeleten tanulószoba várja a hallgatókat. Ez a kollégiumi épületünk a campustól kissé távolabb, a vasútállomással szemben található. Az épület körül parkoló található, a HÉV végállomás csak néhány méterre van.