Everest: Neszmélyi Emil előadása


Egy hozzá nem értőnek a csúcsmászás talán nem mond semmit, a hegymászás és az Everest, pedig nagyon távolinak tűnhet. Előadónknak viszont sikerült, hogy közelebb kerüljünk hozzá. 🗻

“Tudom milyen érzés az Everest csúcsán állni. Azt is, hogy mi minden kell ahhoz, hogy oda jussunk, akár asztmásan is, amivel nekem kellett megküzdenem.” írja Emil blogjában.

Dr. Neszmélyi Emil ügyvéd, sport-, öröklési-, és büntető jogász, hegymászó, egykori kosárlabdázó. 2016-ban első magyarként mászta meg a Mount Everest-et a nehezebb északi oldalról, Tibet felől. Jelenleg is ő az egyetlen magyar, akinek ez sikerült.
Ezen tettével rengeteg embernek adott reményt, köztük úgyszintén asztmában szenvedő gyerekeknek is.

Hatalmas érdeklődéssel és ámulattal hallgattuk, több mint százan sikertörténetét.
Sok alapvető dolgot megtudhattunk, hogy hogyan érdemes készülni egy ilyen útra, illetve azt is, hogy a mentális és pszichológiai felkészülés is pont annyira fontos, mint a fizikális.

Méterről méterre haladhattunk vele mi is, miközben hol képekkel hol videókkal idézte fel az ott történteket. Emil azt is fontosnak tartotta, hogy mindent dokumentáljon, aminek köszönhetően, ha nem is tudtuk átérezni teljes mértékben az út nehézségeit és szépségeit, de egy töredékébe bepillantást nyerhettünk.

Köszönjük ezt a felejthetetlen előadást!
Virág Viktória

Megjegyzés hozzáfűzése