Kick Off Meeting – Debrecen, 2022.május 26.


Ifjúsági munka minőségének javítása a felsőoktatási kollégiumokban című Erasmus+ projektünk első hivatalos eseményét 2022. május 26-án tartottuk Debrecenben, amely egy Kick Off Meeting volt.

Az elnöki köszöntőt követően a projektben résztvevő szervezetek mutatkoztak be, amelynek során a felek megismerték egymás munkáját, hagyományait. A szervezeti bemutatkozást követően, a projektmenedzser mutatta be a projektmenedzsment csapatát, valamint elmondta, hogy fogunk megvalósítani a projekt ideje alatt. Ezt követően lehetőséget biztosítottunk a kérdésekre.
A projekt céljainak és várható hatásának a bemutatását követően a projektmenedzser ismertette, hogy milyen időrendben fog megvalósulni a pályázat, milyen szerepek és felelősségi területek vannak a projektben. Elmondta, hogyan fog a csapat együtt dolgozni, milyen csatornákat használ a kommunikációhoz. Ebben részben került tisztázásra az is, hogy melyek a következő lépések a projektben. A programrész végén, pedig a projekt megvalósítás várható kockázatairól és veszélyeiről volt szó. Ezt a részt is kérdések és válaszok rész zárta.
Az ebédet követően a projektmenedzsment tagjainak vezetésével world café módszer segítségével a résztvevők véleményét, álláspontját tudtuk meg az általunk felkarolt témákkal kapcsolatban. Vagyis a 3 asztalnál megjelent a digitális ifjúsági munka, marginalizáció és radikalizáció, valamint aktív állampolgárságra nevelés kollégiumokban kérdéskör. A tevékenység során előnyben részesítettük a digitális módszertani eszközök használatát, mint például a kahoot, mentiméter, padlet interaktívabbá téve az eseményt.

Megjegyzés hozzáfűzése