Ilyen volt az Őszi Vezetőképző!


2022. 11. 25-27. között került megrendezésre a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Őszi Vezetőképzője Gödöllőn, melynek házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem volt.
A regisztrációt követően Dr. Várkonyi Levente, a MATE Egyetemi Kollégiumok igazgatója nyitotta meg az eseményt és a MATE-ról valamint a kollégiumokról tartott ismertetőt.
Ezt követte Hegedűs Imre elnök plenáris előadása, melynek keretein belül a résztvevők online kompetenciák és eszközhasználat, valamint marginalizáció és radikalizáció a kollégiumokban c. témában mondhatták el véleményüket.
A vacsorát követően egy ismerkedős esten vehettek részt a jelenlévők.
A szombati napon három különböző workshop közül választhattak a résztvevők.
Az alapozó képzést Hegedűs Imre és Haraszti László tartotta, melynek első felvonásában nagyon könnyeden sikerült átadni a hivatalos adatokat, törvényeket, melyek fontosak lehetnek a kollégiumi ügyintézés során. A második részben kötetlen beszélgetésekre került sor kisebb csoportokban, így kellet ötletelni, hogy mit szeretnének a résztvevők, hogy biztosítson egy kollégium, majd az előadók ismertették, hogy törvényileg mi a minimum.
A harmadik blokkban szintén kis csoportban egy rendezvényt kellett megtervezniük és egy rendezvényszervezési projekttel alátámasztani, valamint az utánkövetést is megszervezni.

Az önismereti tréninget Hegedűsné Stion Éva tartotta, mint mindegyik workshop, ez is blokkokra volt osztva. Az első középpontjában inkább az ismerkedés és a mások felé történő megnyílás állt. A második blokkban egy személyiségtesztet töltöttek ki a résztvevők, mely rávilágított az érzelmi intelligencia alapjaira. Azonban a harmadik blokk volt a leginkább meghatározó, mely ismét egy személyiségteszttel kezdődött, melynek segítségével fény derült arra, hogy egy közös munka során milyen személyiségcsoportot képvisel az adott személy. Erre alapozva egy csoportmunka volt a zárófeladat, melyben a különböző egyetemekről érkező hallgatók vegyes csoportban oldottak meg egy fejtörőt, így gyakorlatban is hasznosítani tudták a leginkább hangsúlyos személyiségjeleket.

A harmadik képzés előadója Simon Ádám volt, aki a Canva használatát és annak fortélyait mutatta be. A képzés során az alapoktól indulva jutottak el a hallgatók a saját készítésű Facebook borítóig, valamint Instagram bejegyzésig.
A workshop első részében az ismertető során nem csak megismerhették a programot, hanem tanácsokat is kaptak arra vonatkozóan, hogy hogyan is készíthető jó és figyelemfelkeltő kép, plakát, bejegyzés. A második részben közösen készítettek el egy Instagram bejegyzést, majd a harmadik szekció során mindenki saját maga készített el egy Instagram bejegyzést, majd egy Facebook borítóképet.
A vacsora után kvízest következett, melynek keretein belül 5 különböző témakörben versenghettek a résztvevők egymással.
Vasárnap a rendezvény zárásaképp egy rövid visszajelző és értékelő után mindenki elindult haza.
Köszönjük a MATE-nak a helyszínt!
Köszönjük a résztvevőknek az aktív munkát, találkozunk tavasszal!

Megjegyzés hozzáfűzése