Marginalizáció és radikalizáció megelőzése a kollégiumokban 03. 17-19. Komárom


A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége és a komáromi Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata együttműködésével egy Határontúli Vezetőképzőt szerveztünk március 17-19.között.

A rendezvényt a Selye János Egyetem rektorhelyettese; doc. RNDr. Bukor József, PhD., a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke; Mészáros János, valamint a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének elnöke, Hegedűs Imre nyitotta meg.
A továbbiakban Gubík László adott elő a magyarság kérdéséről Szlovákiában. A vacsorát követően egy borkóstolón vehettek részt a jelenlévők, amelyet ízléses sajttálak és kötetlen beszélgetések kísértek.
A szombati nap a szakmaiság jegyében telt. Workshopokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az asszertív kommunikáció, a konfliktuskezelés és az online bullying témakörével.
Az asszertív kommunikációs tréninget Ištvánik Norbert tréner tartotta, ahol arról beszélgettünk, hogy hogyan tudunk hatékony és önmegvalósító módszerekkel törekedni az érdekérvényesítésre. A foglalkozás keretein belül a csoporttagok megismerésére is lehetőségük volt a jelenlévőknek.
Az online bullying jelenségről Sikula Gábor hivatásos pszichológus és diplomás informatikus tartott foglalkozást, aki megismertette a hallgatósággal az internetes bántalmazás fajtáit, emellett pedig közösen próbáltak lehetőségeket keresni a fennálló jelenség visszaszorítására.
A harmadik workshop témája a konfliktuskezelés volt, melyet Hennel Éva tréner tartott. A képzésen egy tesztet töltöttek ki a jelenlévők azzal kapcsolatosan, hogy melyik konfliktuskezelő típushoz tartoznak. Ennek mentén a későbbiekben páros munkavégzés során egy problémát kellett megoldaniuk, valamint közös nevezőre jutni.
A workshopok után kikapcsolódásként lehetőség volt városnézésre.
A vacsora és az esti program a Kortina étteremben kapott helyet, ahol az étkezést követően egy élő zenés táncházon vehettek részt a résztvevők, emellett hagyományőrző táncokat és népdalokat ismertek és tanultak meg.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának az emlékezetes hétvégét és a szakmai programokat, emellett köszönetet mondunk a Sirály Kollégium vezetőségének is.

Megjegyzés hozzáfűzése