Beszámoló a Kollégiumi Vezetők Kollégiumáról


2019. december 4-én rendeztük meg a Kollégiumi Vezetők Kollégiumát, ahol a felsőoktatási kollégiumok intézményi vezetői vettek részt. A rendezvény helyszínét a Szent István Egyetem Gödöllői Kollégiuma biztosította.

A rendezvény első részében Terrorelhárítási Központ képviselője tartott előadást a Nemzetközi hallgatók kulturális, vallási, etnikai különbségek a kollégiumi elhelyezés tükrében címmel. Az előadásból a résztvevők megtudhatták többek között azt is, hogy milyen apró cselekvések kiválthatnak egy – egy tragikus végzettel járó eseményt.

A kollégium második részében a kollégiumokat is érintő, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ által elvárt jogszabályi megfelelésekről esett szó. Az adatszolgáltatás területén számtalan kérdés fogalmazódott meg, illetve a jelen lévő intézmények eltérő módon értelmezik a vonatkozó jogszabályokat, ezért a nap zárásaként abban állapodtunk meg, hogy a FEKOSZ állásfoglalást kér a kollégiumokat érintő kérdésekben, amelyeket eljuttat a felsőoktatási kollégiumok részére.

 

Megjegyzés hozzáfűzése