Csóka Alexandra


Elnökségi tag

Munkahely:

Pannon Egyetem – Magister Kollégium szenior

Bemutatkozás:

14 éves voltam, amikor átléptem életem első kollégiumának küszöbét (középiskolai kollégium). Ekkor még, mint megszeppent első éves középiskolás kezdtem meg a kollégiumi léttel történő ismerkedést. Az eleje nehéz volt és sok kihívást tartogatott, de melyik új kezdet nem nehéz és kihívásokkal teli?

Ahogy teltek a hónapok és évek egyre jobban kezdtem belerázódni és kivenni szerepem a kollégiumi létből.

Ennek következtében a középiskola végeztével kérdés sem volt, hogy felsőfokú tanulmányaim során is a kollégiumot fogom lakóhelyül választani.

A Covid után az egyetemi kollégiumba bekerülve jelentkeztem a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Kollégiumának Kulturális Bizottságába. Ezen bizottság révén ismerkedtem meg        2021-ben a FEKOSZ-szal. 2022. májusában pedig már, mint elnökségi tag kezdhettem meg munkám a szervezetben.

Ez év (2023) februárjában nagy változás következett be életembe, hiszen tanulmányaimat a Pannon Egyetem Mérnöki karán folytatom tovább. A szervezet életében végzett munkámra ez nem volt kihatással, hiszen a változás csak annyi, hogy most már nem a Debreceni Kossuth Lajos Kollégiumok hanem a Pannon Egyetem Magister Kollégiumának képviseletében vagyok jelen.

Remélem, hogy a FEKOSZ-szal sikerül elérnünk, hogy rendezvényeinken egyre több különböző kollégium diákvezetősége vegyen részt, így lehetőséget teremtve számukra a tapasztalatcserére.