Hétvégén tartottuk a tavaszi Vezetőképzőt Debrecenben


Köszönjük Virág Viktóriának a beszámolóját!

“Szervezőként már nagyon vártam, hogy itt az én otthonomban (a Debreceni Egyetem Kossuth kolijában ) fogadhassam a Fekoszos kibeseket, szeniorokat, kultbizeseket és kolbizeseket az ország minden tájáról. Nem mondom, hogy könnyű volt a korán kelés, de ami utána jött az mindig kárpótolt. Mindig érdekes új emberekkel találkozni és új dolgokat megismerni, de még jobb ha ismerős emberekkel találkozol. A Fekosz vezetőképzőben ez a legszebb, hiszen ismerős emberekkel találkozhatsz. Igaz, hogy csak félévente, de mégis ez a pár nap olyan mintha sosem váltunk volna el, a beszélgetések szinte ugyanonnan indulnak, ahol abbamaradtak. Szombaton nagyon sok jó előadáson részt vehettünk, én leginkább azt a részt értékeltem, ahol más kollégiumok rendszeréről hallhattam. Nagyon tetszett még a konfliktus kezelés, hisz hol máshol lenne több vita, mint egy koliban. És természetesen, ami leginkább összehozta a csapatot az az utolsó esti közös főzés. Alig várom, hogy ősszel újra találkozzunk.”

Köszönjük Mészáros Anett beszámolóját is!
“A 2018-as tavaszi vezetőképző Debrecenben április 20. és 22. között valósult meg. Az esemény a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Kollégiumainak területén került megrendezésre, ezáltal a résztvevők betekintést nyerhettek az itteni kollégiumi életbe. A rendezvényen ezúttal is közel 40-en vettek részt, képviselve az ország különböző kollégiumait.
Idén is bővelkedtünk érdekes programokban. A regisztráció és a megnyitó után az Egységes Európai Adatvédelmi Rendeletről hallhattunk Dr. Fejesné dr. Varga Zita előadásában. Vacsorát követően az érdeklődők egy kvízesten vehettek részt két népszerű sorozat témájában. Másnap három tréning is várt a résztvevőkre. Poór Csabától hallhattunk a Digitális immunerősítésről és beszélt nekünk arról, hogy milyen veszélyeknek lehetünk kitéve, ha nem megfelelően használjuk a közösségi oldalainkat. Ezt követően Hegedűs Imre és Haraszti László vezetésével egy Kollégiumi alapozáson vettünk részt, ahol mindenki mesélt saját kollégiumának felvételi eljárásról, működéséről, illetve a hallgatóknak rendezett programjairól, így sokat megtudhattunk más rendszerekről. A délután során Juhász Béla beszélt a Konfliktuskezelésről. Ezen fontos és érdekes témában szintén sok újat tanulhattunk, valamint egy teszt segítségével láthattuk, hogy mi magunk hogyan kezeljük a konfliktusokat.
A tréningek után sor került a Küldöttgyűlésre, melyek egyik napirendi pontja a tisztújítás volt. Ezáltal a beszédeket követően szavazás keretein belül megválasztottuk az új elnökségi tagokat.
Este közös bográcsozás következett, ahol jó hangulatban, kötetlenül volt lehetőség megismerni egymást.
A vezetőképző alkalmával ezúttal is sok hasznos információval és élménnyel gazdagodtam. Remélem a jövőben lesz lehetőségem újra részt venni ilyen színvonalas vezetőképző konferencián.”

Megjegyzés hozzáfűzése