Hallgatói Vezetők Kollégiuma 02. 17. – Budapest


A FEKOSZ Hallgatói Vezetők Kollégiuma Budapesten az Óbudai Egyetem Bánki Donát Kollégiumában került megrendezésre a múlt hét folyamán.

A résztvevők Zalaegerszegtől Debrecenig és Veszprémtől Miskolcig terjedő széles palettán képviseltették a felsőoktatási intézményeket rendezvényen, amelynek központi témája a fenntarthatóság volt.
A szervezők köszöntő gondolataik után az első program egy csapatépítő kvíz volt, melynek címe: “Mennyire éljük életünket fenntarthatóan?”.
A délelőtt folyamán Nagy Réka, alias Ökoanyu készült előadással, Kicsivel zöldebben – klímatudatos hétköznapok témában. Az előadásban hasznos lifehack-ek és környezettudatos életszervezési praktikák kerültek ismertetésére.
A bőséges Podmaniczky féle székelykáposzta elfogyasztása után a KÖSZ – Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők csapata tartott szemléletformáló előadást az általuk végzett tevékenységekből származó tapasztalataikról. Ilyen volt például szélsőségesen eldobált és általuk begyűjtött hulladékok prezentálása, fenntartható lokális gondolkodás implementálása nagyvárosi környezetben stb.
Köszönjük mindenkinek a részvételt!
Találkozunk a következő rendezvényükön!

Megjegyzés hozzáfűzése